Nintendo Switch kommer med en intern lagring på 32 GB men mjukvaran, operativsystemet för enheten, tar också plats sp du har. i praktiken bara drygt 25 GB att lagra spel på. Lösningen är ett externt MicroSD-kort.

Ska du bygga ut din Nintendo Switch så är det två saker som gäller:

  • ju mer lagring desto mer kostar det
  • ju snabbare kort du vill ha desto mer kostar det

Tänk dock på att din Nintendo Switch inte klarar de högsta överföringshastigheterna, max 104 MB/s, så det är ingen ide att köpa de dyraste och snabbaste MicroSD-korten. Det är att kasta pengar i sjön därför att du ändå inte kommer att kunna utnyttja de högre hastigheterna. Du ska däremot inte heller välja något av de långsammaste lagringskorten därför att då får du sitta och vänta medan spelet laddar.

Priser

Samsung har en kortserie, Samsungs Evo+, som inte klarar de högsta hastigheterna utan som har en överföringshastighet på max 100 MB/s. Det märks också på priset:

64 GB – 189 kronor
128 GB – 349 kronor
256 GB – 899 kronor
512 GB – 2099 kronor

Priserna har jag plockat direkt från Dustins butik på nätet.

När du stoppat in ditt lagringskort i din Nintendo Switch så måste enheten uppdateras vilket görs automatiskt. Det är en uppdatering som gör det möjligt att använda ett externt minnesvärt för lagring som du behöver installera.

Så vilken storlek kan då vara lämplig?

Då du bara kan ha ett kort i enheten så välj ett större microSD. Jag skulle ha valt 128GB eller 256 GB beroende på hur mycket jag spelar och vilka spel jag spelar. I min Nintendo Switch sitter ett 128 GBs lagringskort och det räcker långt för mina behov. Som information kan sägas att spelar du Zelda så tar spelfilerna upp drygt 13 GB. Det är inget onormalt, snarare regel bland spelen så ska du lagra mycket – välj ett större kort.