blank

Brittisk polis har slagit till mot hundratals kunder som köpt web-attacker. Tillslaget är en del i en större operation samordnad av Europol där tillslag gjorts mot webbplatser som säljer attacker. Nu kommer tillslag mot kunderna, de som köpt attacker.

Över 60 datorer och annan datorutrustning har beslagtagits och polisen säger i ett uttalande att fokus nu ligger på ungefär 400 ytterligare kunder som också ska ha köpt web-attacker. Utredningen är ett resultat av ett tillslag mot WebStresser, en webbplats som stoppades i april förra året. I kundregistret fanns över 151 000 kunder och webbplatsen misstänks ligga bakom närmare 4 miljoner attacker, företrädesvis överbelastningsattacker, DDoS.

Romanian police had also shut down two other suspected DDoS sites and planned to share information seized during raids about their customers, said Europol.

Independent security expert Brian Krebs said professional cyber-security organisations had criticised the co-ordinated action against those running DDoS or “booter” services and their customers.

“The vast majority of both groups are young men under the age of 21 and are using booter services to settle petty disputes over online games,” he wrote.

Instead, he said, some had called on police to tackle “more serious cyber-criminals”.

BBC


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här