Nu kommer nya uppgifter som pekar åt samma håll – Apple satsar på att designa egna modem och värvar bland annat från Qualcomm.

En del i striden med Qualcomm är de radio- och modemkretsar som Apple använder sina produkter och som köps från Qualcomm. På senare tid så har det kommit flera uppgifter om att Apple nu satsar på att designa egna kretsar, internt. Light Reading skriver nu att Apple har planer på att öppna ett nytt kontor i San Diego som råkar vara samma plats som där Intel har sin avdelning för modem och kommunikation och där Qualcomm har sitt amerikanska huvudkontor.

Apple has said it plans to open an office in San Diego and hire up to 1,000 new employees there over the coming years — further expanding from its current headquarters in Cupertino, California. Although Apple is also opening new offices in other cities in the United States, its interest in San Diego is notable considering the city is Qualcomm’s headquarters, and Intel houses part of its Mobile and Communications Group there too.

Qualcomm is the world’s biggest supplier of wireless modems and has boasted of its growing business around 5G modems. And Intel, via its Mobile and Communications Group, is working to challenge Qualcomm’s lead in the modem space with its 5G modems. (See Intel Says Its 5G Chips Will Be in Commercial Devices in Early 2020.)

Light Reading