Apple kommer inte att bygga någon flaggskeppsbutik i Stockholm utan har härsknat till på kommunen, tackat nej till alternativa platser och vill nu sälja tillbaka byggnaden i Kungsträdgården för 50 miljoner mer än Apple betalade.

Det har varit många, krångliga och låpnga turer runt Apples butik i centrala Stockholm. Apple köpte nuvarande TGI Friday-byggnaden i kanten av Kungsträdgården i Stockholm, presenterade planer på att bygga en så kallad flaggskepsbutik. Problemet var att Apple ville ha en större byggnad än den som ligger där vilket innebar att en del av parken skulle tas i anspråk.

Styret

När det nya styren tog plats i Stadhuset så stod klart att det skulle bli ett blankt nej till alla Apples planer. Apple uppges ha fått erbjudanden om alternativa platser men tackat nej med hänvisning till att Apple har kommit för långt i detaljplanerandet av den nya butiken. Enligt Fastighetsvärlden så betalade Apple 129 miljoner för byggnaden och är nu villiga att sälja den tillbaka till kommunen för 179 miljoner.

Fastighetsvärlden