Apple kommer att plocka bort inställningen för Do Not rack – en inställning där du kan be webbplatser att inte kartlägga det du gör på nätet. Problemet är bara att Do Not Track är helt frivilligt och många, däribland Google bryr sig inte om dina inställningar.

Apple kommer istället att fortsätta att utveckla sina egna blockeringsfunktioner som redan finns på plats i webbläsaren Safari, iOS och i macOS. Do Not Track är helt enkelt en inställning som spelat ut sin roll och som inte fyller någon funktion längre. Den kan tvärtom användas, i vissa fall, för att spåra användare på nätet.

It can be alarming to realize that Do Not Track is about as foolproof as putting a sign on your front lawn that says “Please, don’t look into my house” while all of your blinds remain open. In fact, most major tech companies, including Google, Facebook, and Twitter, do not respect the Do Not Track setting when you visit and use their sites – a fact of which 77.3% (±3.6) of U.S. adults overall weren’t aware.

DuckDuckGo

Så det faktum att Do Not Track försvinner innebär inte att Apple inte kommer att fortsätta att skydda användarnas integritet – tvärtom. Funktionen ersätta med effektivare metoder.