Det är långsamt, eftertänksamt, komplicerat men det är välspelat så ha tålamod – Det som göms i snö är en alldeles utmärkt deckare med en hel del inslag som inte kan sorteras in under det vanliga.

Robert Gustafsson, är vare sig särskilt rolig eller helt igenom ärlig i rollen som Peter Wendel, polis som nyss kommit tillbaka i tjänst efter tre års sjukskrivning. Ia Langhammar, Barbro Svensson, är den administrativa värvningen som visar sig besitta polisiära talanger utöver det vanliga. Louse Peterhoff, och Christopher Wallein, som spelar Caijsa Bergholm och Jorma Virttanen, nej, de är inte helt normala de heller. Tillsammans bildar de enheten för Kalla Fall, en slags uppsamlingsplats för polisanställda som ingen riktigt vad de ska göra med.

Långsamt

Tempot är som sagt långsamt och är du amerikanskt actionskadad så kan Det som göms i snö te sig olidligt långsam och befriad från biljakter och skottlossning. Ha lite tålamod, låt histyorien och figurerna utvecklas lite. Serien är värd det.

Det som göms i snö – ViaPlay