SnoSleep ser till att din bärbara Mac inte stängs ned och slås av när du stänger locket vilket kan vara önskvärt exempelvis om du håller på och laddar ned en stor fil eller om din dator är ansluten till en extern skärm.

Programmet är gratis.

The MacOS X kernel extension, preventing sleep when you close the lid.

Close your MacBook without putting it to sleep
Projects consists of kext and userspace tools that help to manage sleep behavior.

NoSleep makes closing of your MacBook lid possible without going to a sleep mode. Now you shouldn’t have to plug your mouse and monitor to stay computer awake – just activate it by clicking a menu bar icon or check a tick in the System Preferences and continue downloading huge files and watching favorite movies over the network with lid closed.

NoSleep

Ska du nu använda programmet så håll koll på så att din dator inte blir alltför varm. Ett stängt lock kan leda till att datorn blir för varm.