Den kinesiska säkerhetsforskaren Wish Wu som påstod sig ha hittat en metod för att lura Face ID och liknande lösningar. har hoppat av konferensen Black Hat Asia. Anledningen är inte helt klarlagd men det sägs att den metod han skulle presentera dels bara fungera under mycket speciella förhållanden, dels bara handlar om iPhone X.

När Apple lanserade Face ID så spekulerades det en hel del om huruvida tekniken gick att lura. Det florerade mängder av olika uppgifter och bland annat så hävdade Wish Wu att han hade hittat en metod där han kan hjälp av en bild och tape kunde lura Face ID. Det är oklart hur och det var bland annat det som Wu skulle presentera under konferensen nu i mars.

Förhållanden

Nu meddelar arrangörerna att Wish Wu har hoppat av sedan det visat sig att metoden bara fungerar under vad som sägs vara speciella förhållanden. Det när också ytterst oklart om metoden ska fungera med alla Apples produkter som använder Face ID. Av det som framkommit tidigare så har det sagts att metoden bara ska fungera med iPhone X. iPhone XS, iPhone XR och iPhone XS Max ska inte kunna låsas upp med metoden.

Frågan är nu om den fungerar överhuvudtaget.

 

 

Share This