Så ordnar du en magnetkontakt för nya MacBook Pro

Så ordnar du en magnetkontakt för nya MacBook Pro

Magnetkontakten, MagSafe, var länge det som skiljde Apples bärbara datorer från alla andra. När du laddade din dator så var den ansluten med en magnetkontakt som slets ut, utan att datorn åkte i backen. Nu kan du ordna en magnetkontakt, trots att Apple slutat med dem.

Det finns lite olika lösningar på marknaden. Macken har testat Griffins BreakSafe magnetkontakt som passar till den strömadapter som följer med MacBook Pro. Priset är överkomligt, strax under 500 kronor, för en liten enkel försäkring som kan rädda din MacBook Pro från att åka i golvet.

Två delar

Kontakten är delad i två delar som alltså sitter ihop med en magnet. Tillräckligt stark för att sladden inte ska ut vid laddning men samtidigt inte för stark så att datorn riskerar att åka med.

Griffins kontakt sticker ut från datorn och det är inte lämpligt att du har sladden ansluten hela tiden eftersom det då finns en risk att du bryter sönder USB-C anslutningen om magnetkontakten fastnar i något. Tanken är att du drar ut sladden, precis som med originalsladden, mellan laddningarna.

Försäkring

Griffins magnetkontakt är måhända inte en så elegant och prydligt designad produkt som Apple skulle ha tagit fram men i ärlighetens namn så är den kritvita originalsladden med sin strömadapter en styggelse om vi nu ska diskutera design. Griffins sladd är inte bara en billig försäkring; den är betydligt snyggare designad än originalet och också betydligt smartare och användbar.

Jag har bytt ut originalsladden och kommer inte att använda den. Förklaringen är enkel – det finns en risk att en bärbar dator som kostar drygt 20 000 kronor åker i backen när någon av hundarna lever rövare eller när ett av barnbarnen drar förbi, eller så fastnar jag själv i laddningssladden.

Hänt förr

Det har nämligen hänt förr, mer än en gång och varje gång så har MagSafe räddat min dator. Nu bhat jag samma skydd för min nya MacBook Pro till en kostnad av strax under 500 kronor. Det var liksom inget svårt beslut.

Du hittar Griffin BreakeSafe i mStores butiker och säkert också hos de övriga av Apples återförsäljare.

 

Share This