Pokémon GO fortsätter att locka till sig nya spelare och inte minst, omsätta mer pengar via den interna butiken. Enligt Sensortower så handlar det om 795 miljoner dollar under 2018 vilket uppges vara 35 procent mer än för året innan, 2017.

Under sommaren 2018 sattes nya spelarrekord. Det var nya spelare och spelare som återvände till spelet i sedan mängd att under juli/augusti så spelade fler spelare än på mycket länge. Antalet spelare ska bara ha överträffats några månader efter lanseringen. Förra året var också ett minst sagt lönsamt år för spelet då spelarna köpte mer bollar och andra saker i den interna butiken än någonsin.

Pokémon GO global gross revenue for 2018 was $795 million, Sensor Tower Store Intelligence data reveals.

Sensortower

Mest köpte amerikanska spelare, för 262 miljoner dollar vilket är 33 procent av hela omsättningen. Japanska spelare handlade för 239 miljoner dollar och sammanlagt så beräknas Niantic ha omsatt 2.2 miljarder dollar på Pokémon GO sedan lanseringen 2016.

 

Share This