Roger Stone, tidigare rådgivare till Donald Trump greps sedan Robert Muellers utredning hittat kopplingar mellan Stone och Wikileaks, skriver amerikanska medier.

Kopplingarna mellan Trumps presidentvalskampanj och Wikileaks har avslöjats tidigare.

Wikileaks hemliga kontakter med Roger Stone

Wikileaks samordnade sin publicering av stulna dokument med Trumps presidentvalskampanj vilket framgår av informaitonsmom läckt ut från Wikileaks. Dokument och mail stals i samband med ett intrång i det demokratiska partiets datorsystem och lämnades sedan över till Wikileaks som sedan publicerade dem i syfte att skada Hillary Clintons presidentvalskampanj.

Wikileaks medverkade alltså medvetet till att försöka att få Donald Trump vald till president i USA.

Anklagelser

De formella anklagelserna mot Roger Stone handlar om vittnesmanipulation, del tillfällen då Stone ljugit för utredare och ett fall av det som kallas ”obstruction of justice”. Roger Stone anklagas för att ha försökt störa en brottsutredning.

Parallellt med gripandet av Roger Stone så har Robert Mueller också meddelat domstolen att Trumps tidigare kampanjledare Paul Manafort inte har medverkat till att för utredningen framåt. Tvärtom så har Manafort fortsatt att ljuga för utredare och undanhålla information vilket betyder att Paul Manafort knappast kan se fram mot att få ett mildare straff.

Vanity Fair

New York Times