Det handlar om sex, ungdomar och om ett samspel mellan den tillbakadragne Otis och den rappa, vassa och självsäkra Maeve. I centrum finns även Otis mamma, sex terapeuten Jean, spelad av Gillian Anderson.

Netflix nya Sex Education har även Mikael Persbrandt i en av birollerna och det finns en viss spänning mellan mamma Jean och Persbrandts roll Jakob men det är ett stickspår. Sex Education handlar om att bli vuxen, tonårslivet, skolan, kamrater och om ett rätt okomplicerat förhållningssätt till sex. I vart fall så har Otis mamma ett mycket okomplicerat förhållande till ett ämne som kan få många av oss att dra på oss rodnande kinder. Hennes förhållningssätt har påverkat Otis som vuxit upp i ett hem där sex diskuteras lika otvunget som vad som ska lagas till middag. Utan att avslöja för mycket så har det lett till vissa problem som i sin tur leder till att Otis, ivrigt påhejad av Maeve upptäcker en möjlighet att starta en egen rådgivning i skolan.

Framåt

Sex Education ligger långt ifrån de traditionella tonårskomedierna och det är ingen tv-serie om fnissiga ungdomar som närmar sig ämnet sex. Det är tvärtom en tv-serie där sex för historien framåt. Det är mycket sex, det handlar mycket om sex men den som förväntar sig ångande sexscener får leta vidare. Sex som ämne används för att berätta, förklara och för att beskriva på ett annorlunda sätt.

Åtta avsnitt finns nu på Netflix, hela den första säsongen, ich ge Sex Education lite tid, ha lite tålamod. Den inleds lite kryckigt innan personerna har mejslats ut och det finns en del stereotyper men de slipas stegvis bort i en tv-serie som tar ett nytt grepp på ett kärt ämne på mer ön ett plan.

Betyg

TV-serie: Sex Education
Distributör: Netflix
Betyg:

Share This