Alex Jones och InfoWars most lämna ut interna dokument till de anhöriga som stämt Jones och hans organisation. Internat dokument måste nu lämnas ut till anhöriga till Sandy Hook-massakern.

Alex Jones och InfoWars har upprepade gånger hävdat att skolskjutningen vid i Sandy Hook är en konspiration iscensatt av myndigheterna för att kunna besluta enskilda vapen. Jones har hävdat att all är ett påhitt och att ingen sköts i samband med massakern där 20 vuxna och sex barn miste livet.

“From the beginning, we have alleged that Alex Jones and his financial network trafficked in lies and hate in order to profit from the grief of Sandy Hook families,” Chris Mattei, a lawyer representing the families, said in a statement on Friday. “That is what we intend to prove, and today’s ruling advances our effort.”

New York Times

Bevis

Alex Jones har i sina radio- och tv-shower hävdat att han har bevis för att skolskjutningen aldrig har ägt rum. Anhöriga till offren har trakasserats, sökts upp i sina hem och en del av dem har därför flyttat till hemlig ort för att få vara ifred för Jones anhängare. InfoWars har stämts vid domstol i Connecticut och Texas. Det är ett utslag i den förstnämnda rättssalen som nu resulterat i ett utslag om att InfoWars ska lämna ut mail, dokument, textmeddelanden och och annan information som rör sändningar som kan kopplas till stämningen.

Alex Jones och InfoWars har nu stoppats från flera av de stora sociala mediaplattformarna men har ändå lyckats att nå ut med sina sändningar via nya. alternativa konton.

Share This