Även om Nintendo Switch är en handhållen konsol , för en spelare, så kan den mycket väl bli ett nöje för hela familjen. Här är tips på bra familjeunderhållning för Nintendo Switch.

Ställ din Nintendo Switch framför tv:n, anslut den med HDMI, koppla loss spelhandtagen och sedan är det bara att spela tillsammans.

Super Mario Kart 8 Deluxe

Mario och gocart i ett spel som nu är inne på sin åttonde version. Det är massor av action.

Tävla mot dina vänner på land, under vattnet, i luften och till och med på väggar och tak på hela 48 olika banor. Alla banor och alla karaktärer från Mario Kart 8 till Wii U återvänder till Mario Kart 8 Deluxe, inklusive tidigare släppta nedladdningsbara banor inspirerade av The Legend of Zelda, Animal Crossing och Excitebike med mera. Dessutom dyker det upp några nya karaktärer som Inkling Boy och Inkling Girl från Splatoon, King Boo, Dry Bones och Bowser Jr.!

Du kan välja mellan fem olika fart-klasser såsom expert-utmaningen 150cc Mirror Grand Prix och ultra-snabba 200cc Grand Prix.

 

 

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate har funnits och utvecklats i snart 20 år och den här nya versionen innehåller alla figurer som funnits med i spelet sedan starten. Du hittar Ice Climbers och Pokémon Trainer och även de nya figurerna Ridley från Metroid och Inkling från Splatoon.

Spelet har stöd för flera olika kontrollmetoder såsom GameCube-kontroller (både originalet och de nydesignade), Joy-Con-kontroller och Nintendo Switch Pro Controller.  Med Nintendo Switch är det möjligt att njuta av spelet online eller offline närsomhelst och varsomhelst både i handheld mode eller tabletop mode.

Super Smash Bros. Ultimate kombinerar många banor och nya föremål med gameplay som gör det lätt för alla spelare att hoppa in och spela. Alla amiibo-figurer i Super Smash Bros.-serien är kompatibla med spelet och alla amiibo föreställandes någon av spelets karaktärer fungerar i detta spel också. Super Smash Bros. Ultimate släpps den 7 december exklusivt till Nintendo Switch. Spelet utvecklas av Nintendo, Sora, Ltd. och Bandai Namco. Spelet regisseras av Masahiro Sakurai.

 

Snipperclips Plus: Cut it out, Together!

Spelet går ut på att du ska slippa till saker för att klara de utmaningar du ställs inför.

I Snipperclips Plus: Cut it out together sätts din kreativitet och din samarbetsförmåga på prov. Snip kan behöva klippa Clip till en nål som kan punktera en ballong eller så måste ni samarbeta för att kunna forma en skrikande och äggläggande fågel. Visa att du är lite vassare än alla andra i ”Blitz Mode” där 2–4 spelare tävlar i en rad olika pusselutmaningar. I spelläget ”Party Mode” kan upp till fyra spelare samarbeta för att lösa roliga pussel.

 

 

 

Pokémon GO Let´s GO /Pikachu/Eevee

Välj mellan Eeve eller Pikachu i ett spel som är kopplat till Pokémon GO för din mobiltelefon. Det här är Pokémon med figurerar från den första generationen, inklusive Legendarys,

Pokémon Let’s Go, Pikachu! och Pokémon Let’s Go Eevee! är båda inspirerade av Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition, som släpptes i Japan 1998. Båda versionerna är skapade av GAME FREAK, skaparna av Pokémon-serien, och introducerar nya spelsätt. De här båda nya spelen nyttjar Nintendo Switch unika egenskaper till fullo.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! bjuder på ett spännande nytt Pokémon-RPG till Nintendo Switch med underbar HD-grafik och spelfunktioner som är tillräckligt lätta för nybörjare att ta till sig men också djupa nog för de riktigt inbitna Pokémon-veteranerna.

Spelet har stöd för två spelare samtidigt så du kan bege dig ut på äventyr tillsammans med en vän. Det finns också en djup koppling till mobilspelet Pokémon GO vilket innebär att fans av det spelet kommer kunna njuta ännu mer av Pokémon: Let’s Go, Pikachu!.

Detta spel släpps i två olika versioner, Pokémon: Let’s Go, Pikachu! och Pokémon: Let’s Go, Eevee!. Välj version utifrån vilken Pokémon du gillar bäst.

 

 

Go Vacation

I spelet Go Vacation till Nintendo Switch kan du alltid njuta av en riktigt härlig semester. Besök Kawawii Island och pröva på över 50 olika aktiviteter. Bland annat beachvolleyball, tennis, snöbollskastning och mycket mer.

Detta spel har skapats av Bandai Namco Studios Inc. och du kan spela det själv eller tillsammans med upp fyra spelare samtidigt. Spelar du till exempel tennis eller kastar snöboll kan du använda dig av den rörelsekänsliga funktionen i dina handkontroller, vilket gör spelandet ännu roligare.

Upptäck nya överraskningar varje dag på Kawawii island. Det finns fyra olika resort-områden att besöka och du kan välja att besöka dem genom att gå, rida, åka skoter med mera. Du kommer upptäcka saker att samla på, olika utmaningar och möjligheter att förändra din spelkaraktär. Du kan också inreda ditt eget hus eller varför inte ta bilder i spelet på alla olika djur som dyker upp. På denna ö händer mycket som kommer få dig att vilja återvända många gånger.

 

 

Lumo

Lumo kan avnjutas av alla som letar efter ett uppslukande, utmanande och belönande äventyr. De som levde under tv-spelens guldålder på 80- och 90-talet eller de som har erfarenhet av spelen och kulturen från denna tidsperiod kommer att känna igen sig.

Lumo innehåller över 400 rum och sex stycken dolda minispel som utmanar din skicklighet. Njutbart på flera plan, ett grymt äventyr på ytan men också med massor av hemligheter under ytan.

Det här är ett riktigt kärleksbrev till den gyllene TV-spels-eran som garanterat kommer värma ditt hjärta.

 

 

Captain Toad: Treasure Seeker

Utforska en stor variation av kluriga sandlåde-liknande banor inspirerade av japanska miniatyr-trädgårdar, så kallade Hakoniwa. Du kan rotera kameran och använda touchskärmen för att lättare hitta dolda skatter.

Denna gång har vi dessutom inkluderat banor inspirerade av Super Mario Odyssey! Nu kommer du kunna upptäcka omgivningar från en rad olika ”Kingdoms”, bland annat New Donk City.

Nintendo Switch-versionen kan spelas tillsammans med en vän genom att dela på Joy-Con-kontrollerna. Medan en spelare kontrollerar Toad kan den andra assistera med olika saker såsom att kasta rovor på fiender. På så sätt kan ni leta efter skatter tillsammans.

 

 

Kirby Star Allies

Kirby är tillbaks och äntligen finns han till Nintendo Switch i HD! Men denna gång är han inte ensam. Rekrytera fiender genom att kasta hjärtan på dem och samla ihop ett team på upp till fyra karaktärer. Eller slå dig samman med upp till tre av dina vänner för att samarbeta i spelet. Res igenom Dreamland och kombinera era förmågor för att utföra spektakulär specialattacker och skapa nya krafter.

Det verkar vara något som är galet i Dreamland då det har börjat regna mörka hjärtan. När ett fallande hjärta träffar Kirby händer något riktigt oväntat… Kirby får kraften att sprida kärlek vilket gör att han kan rekrytera osannolika medhjälpare som kommer hjälpa honom i hans uppdrag att ta tillbaks lugnet till Dreamland igen.

 

 

Urvalet

Har jag nu spelat alla dessa spel?

Nej men jag har spelat av flera av de demos som finns att ladda ned. Sedan har jag gått på spelrecensioner, betyg och omdömen som jag plöjt igenom ute på nätet för att få fram ett urval av spel som är bra och som är för hela familjen. Slutligen så är det ju som alltid – smaken är som baken …

Share This