Ska vi tro på rykten och uppgifter bland annat från Wall Street Journal så planerar Apple tre nya iPhone-modeller i år och den stora nyheten kommer att blir uppgraderade kameror.

Det rykta som en topp-modell, efterföljaren till nuvarande iPhone XS Max med tre kameror. En tredje kamera ska kunna ge bilder med bättre djup, möjligheter till förbättrad macrofunktion och även telefunktion. Vidare så skulle en tredje kamera kunna användas dedikerat för AR, Augmented Reality, en teknik som Apple satsat mycket på under senare år. Stämmer uppgifterna är det intressant att notera att Apple överväger att göra en skillnad med den största iPhone-modellen och de övriga.

Nyheter

Andra nyheter är en uppgraderad version av Face ID och även nya modem från andra leverantörer män Qualcomm. Apple och Qualcomm är som bekant indragna i en utdragen rättstvist gällande licenser och patent.

Wall Street Journal

Apple överväger bland andra Samsung, MediaTek och Intel för att kunna göra sig av med Qualcomm som leverantör.

Det spekuleras om stöd för WiFi 6 vilket är en ny, snabbare standard för trådlösa uppkopplingar. Även stöd för 5G finns med bland ryktena runt de nya modellerna. WiFi 6 och 5 G kan komma att implementeras mer för att de funktionerna ändå finns med i de nya modemen – även om i vart fall 5G inte lär komma i konsumentledet förrän 2020.

Designmässigt så finns det inga uppgifter om några större förändringar. Utseendet kommer därmed sannolikt att bli detsamma som de nuvarande modellerna.

Källor

MacRumors 

9 to 5 Mac

Share This