– Vad gör du?
– Jobbar
– Det är ju helg?

– Finns det saker att göra så gör jag dem.
– Med en telefon?
– Ja
– Kan du jobba med din telefon?
– Ja, kan inte du det?
– Jag kör schaktmaskin
– Ja, det är klart det kan ju vara svårt att göra med en telefon.
– Vad jobbar du med då?
– Jag rättar några fel i en text samtidigt som jag uppdaterar en massa hemsidor.
– Du uppdaterar en massa hemsidor?
– Ja, plugins och sånt
– Med din telefon?
– Ja
– Hur då?
– Jag har ett underhållssystem som håller reda på uppdateringar.
– Och det sitter du med just nu, i din telefon?
– Ja
– Kan du inte göra allt det där efter helgen då?
– Jodå men jag gör det nu så slipper jag göra det till  veckan.
– Vad ska du göra i veckan då?
– Det finns alltid saker att göra.
– Så du jobbar jämt?
– Nja, det kanske snarare är så att jag inte drar den typen av gränser.
– Inte?
– Nej, mitt jobb är mitt intresse, som är mitt levebröd som är mitt sätt att leva.
– Så du jobbar jämt?
– Vill du se det så är det helt okej. Jag ser det kanske inte riktigt så.
– När umgås du då?
– Touche! Jag lägger undan telefonen, sätter den i tyst läge så tar vi en fika.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This