Flera amerikanska tidningar har attackerats med malware, ett eller flera skadliga datorprogram som lett till stoppad eller försenad tryckning av tidningarna.

Flera av tidningarna delar administrativa och andra datorsystem vilket förklara de utbredda problemen för vissa tidningar. Enligt LA Times så kan det handla om en riktad attack, utifrån, av utländsk makt.

Tribune Publishing said Saturday night that malware affected its ability to print newspapers across its chain of outlets, including the Chicago Tribune, the New York Daily News, the Baltimore Sun and the Orlando Sentinel.

Many subscribers to the Los Angeles Times and San Diego Union-Tribune, which were previously owned by Tribune Publishing and still share some production technology with the company, stepped into a chilly sunny morning Saturday only to find empty doorsteps.

NBC News

 

Share This