I våras ertappades Samsung med att använda bilder tagna med en systemkamera i reklamen för Galaxy 8. Nu är det dags ingen och Samsung har avslöjats, igen.

Den här gången råder det dessutom inte minsta tvekan om fusket därför att fotografen som tagit bilden som Samsung använt står för avslöjandet. Samsung hade köpt en av Dunja Dudics bilder, på henne själv faktiskt. Bilden frilades, en ny bakgrund lades in som dessutom gjordes suddig. Samsung ville med det visa hur de också kunde skapa samma effekt som en nyare iPhone kan. Det är bara det att Samsung fuskat, hela vägen.

Sadly, it’s nothing new that smartphone companies use DSLR photos to fake phone camera’s capabilities. Samsung did it before, so did Huawei. And I believe many more brands do it, we just haven’t found out about it yet. I’m pretty sure that Samsung at least bought my photo legally, even though I haven’t received the confirmation of it. But regardless, this is false advertising.

It’s undeniable that smartphone cameras are getting better (and there are more and more lenses with every new phone). But, we definitely shouldn’t trust the ads showing off their capabilities, or at least take them with a grain of salt. Although, to be honest – I doubt anyone would believe an ad with a Photoshop job this terrible anyway.

Dunja Dudic

 

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This