Nu har Niantic släppt den lite mer officiella informationen om det nya duell-läget i Pokémon GO.

Funktionen kommer att lanseras den här månaden – alltså under december månad. Du kommer att kunna utmana andra spelare, välja tre Pokémons som du vill använda för utmaningen och sedan är det dags för duell.

 

Du kan, som Macken X, kunnat berätta tidigare ställa i en av tre ligor, beroende på vilka Pokémons du har, vilken nivå du är på och hur länge som du har spelat.

Den du utmanar måste spela i samma liga, välja samma nivå som du valt för att ni ska kunna duellera.

Battles are fast-paced and real-time, so don’t expect to wait your turn! Your selected team of Pokémon will be able to execute both their Fast Attack and Charged Attack moves. In preparation for battle, you’ll even be able to use Stardust and Candy to unlock a bonus Charged Attack for your Pokémon. Timing is important! If you use your head and keep an eye on your opponent’s moves, you may be able to deploy a Protect Shield to save your Pokémon from critical damage. But you only have a limited number of these shields before your Pokémon will be left defenseless.

Ultra Friends och Best Friends kan utmana varandra oavsett avstånd. Ska du spela not vänner på en lägre nivå än så måste ni vara i närheten av varandra.

Looking to learn the ropes or sharpen your budding battle skills? Team leaders Spark, Candela, and Blanche are eager to test your bravery! You can earn rewards once per day when training with a team leader, including Stardust to help power up your Pokémon. Work toward earning an Ace Trainer medal!

It’s up to you to get your Pokémon into shape! The only way you’ll become a Trainer Battle master is to get out there and GO!

Niantic

Nya inslag

Det finns flera nya inslag när det gäller dueller – du kan byta Pokémon under en duell och du kan bygga upp ett skydd, shield. du har några sekunder på dig att aktivera ett skydd och du får med dig tre några Shield Protector in i varje duell. Charge Up är också en ny funktion där du laddar upp inför en attack. Du får dessutom en andra typ av attack för den Pokémon som du ska duellera med. Det kostar dock Stardust och Candy för att låsa upp denna andra attack. Du kan också duellera direkt mot teamledare, Spark, Candela och Blanche vilket är en slags träning och som också ger poäng för att samla ihop till Ace Trainer Badge.

Två Pokémons kan du inte använda i en duell – Ditto och Shedinja. Ditto därför att den kan ta form av alla andra Pokémons och Shedinja därför att den helt enkelt är för dålig.

Duell-läget kommer att finnas under Nearby som en egen flik – när väl appen har uppdaterats.

Vinst i en duell kommer att ge belöningar och också påverka hur god vän du är med den du spelar mot.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This