Jag har aldrig accepterat flytten till Brooklyn och det har garanterat ingen gammal Islanders heller. New York uslanders hör hemma på Long Island inte i New York.

Jo, jag vet att laget heter New York Islander mena alla som kan sin hockeyhistorik vet också att Islanders aldrig räknat sug som ett lag från storstaden. Islanders kommer från Long Island och spelar matcherna i Nasau Coliseum. Det gjorde också Islanders fram till för några år sedan då betongarenan läckte som ett såll. Det regnade in och arenan var i ett förfärligt skick. Vilket på något sätt passade NHLs mest misskötta klubb.

Rusta upp

Då ville kommunen inte rusta upp arenan och till slut fick NHL nog och Islanders flyttade till Brooklyn. En styggelse i mina ögon. Arenan i Brooklyn är en så kallad multiarena vilket bland annat betyder att den kan bjuda på en av NHLs sämsta isytor. Isen i Brooklyn är ökänd helt enkelt. Nu är läget ett helt annat Nasau Coliseum har rustats upp och snart står en helt ny arena ute på Lång Island klart – New York Islanders nya hemmaarena i Belmont Park. Den ska vara klar till säsong 2021/22.

Den gamla arenan har nu rustats upp för 170 miljoner dollar och rymmer 13 900 åskådare. För lite för dagens NHL vilket förklarar att det byggs en  helt ny arena. Symboliskt däremot så kommer det att dröja innan någon arena kommer att kunna ersätta Nasau Coliseum. Det när klassisk mark helt enkelt och det betyder massor för en klubb som på senare år inte haft så mycket att glädja sig åt med det som händer i nutid. Tillbakablickarna har däremot handlat om just Nasau Coliseum.

Nya Islanders

Årets upplaga av Islanders är ett helt nytt Islanders. Utan storstjärnan (ni vet vem) så skulle Islanders få det mycket svårt hette det före säsongen. Värvningarna var något tveksamma hette det också. Nu en bit in i säsongen så visar det sig att även om Islanders varvat riktigt bra matcher med m Indre bra så är det ett svårslaget lag som hittat en defensiv som vi inte sett maken till på årtionden.

Det är ett elakt, småfult lag som lånat det bästa från old-school och som kryddat det med modern ishockey. Det nya Islanders försöker sänka farten, hålla tätt bakåt och när de pusselbitarna faller på plats så är de svårslagna.  Inatt, svensk tid, möter de Columbus, ni vet det där laget som alla glömmer bort och sedan nästan alltid tar tig till slutspel.

Räkna med utsålt, räkna med en bra match och ett Islanders som ska visa att de är tillbaka där de hör hemma – på Long Island.

Brooklyn – bah, humbug!

Mackens Fråga: Vad har du för hörlurar?
Share This