Håll på koll på dina datorer med Screens

Håll på koll på dina datorer med Screens

Jag hoppade länge runt bland lite olika skärm- och fildelningsappar. Jag testade olika program för att kunna ta över och styra servrar och mina arbetsdatorer. Sedan flera år tillbaka nu så har alla städats ut och jag använder bara ett – Screens.

Jag har Screens i min iPhone, i min iPad och i samtliga datorer. Det är ett enkelt, mycket smidigt sätt att snabbt kunna ta över en dator, göra det jag vill och sedan ha alla inställningar, allt jag behöver lagrade som en ikon och som en inloggning.

Räddat

Jag vet inte hur många gånger Screens räddat mig. Speciellt innan vi byggde vårt eget moln och viktiga saker kunde glömmas kvar i “fel” dator. Jag har kopplat upp mig mot datorer med min iPhone på flygplatser, tågstationer för att se till att skicka ett mail med en bifogad fil, startat om server som inte riktigt vill göra det de borde och så vidare.

Numera har jag som sagt alla mina filer, alla information och allt det jag drar runt med i vårt eget moln och Screens använda inte riktigt lika mycket och ofta men jag har fortfarande mycket stor nytta av det.

Nu har Screens uppdaterats till version 4.0 för macOS och även för iOS och den nya versionen innehåller flera riktigt bra nyheter:

. curtain mode – det du gör visas inte på datorn du jobbar mot
. enklare att skriva in lösenord
. split screen i iPad
. ännu bättre stöd för 1Password

iOS

What’s New

– Improves Wake-On-Lan support
– Screens now auto-dectects supported authentication methods when connecting via a URL scheme
– Fixes issue with URL scheme when uppercased or capitalized
– Updated default screenshots to PDFs so they look crisp
– Now hides Home Indicator on iPhone X when Touch Mode is selected
– Fixes Hot-Corners support when Touch Mode is selected
– Treat hostnames as case insensitive
– Fixes some UI issues with the keyboard language selector
– Improved help documentation when connection error occurs (see How Can I Fix This? button)
– Fixes rare issue where default keyboard shortcuts would not be sent to the remote Mac
– Stability and speed improvements

macOS

What’s New in Screens

Version 4.6.5:

Improvements
  • The Nearby and Remote Computers list wasn’t sorted alphabetically if you were signed out from Screens Connect
  • We increased the resolve timeout to give more time for Screens to detect computers locally
  • Fixed issue where it was not possible to edit the username or password in the authentication sheet

Requirements for Screens

  • Intel, 64-bit processor
  • Mac OS 10.12 or later

Du hittar Screens i Mac App Store och i App Store

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This