Keka är ett uppackningsprogram för din Mac som tar hand om packade filer, zip-filer. Det är snabbare, mer pålitligt och det kan hantera filer som skadats måttligt vilket det inbyggda programmet ofta misslyckas med.

Programmet är gratis men jag uppmanar dig till att köpa det och ladda ned det från Mac App Store för bara 20 kronor. Det hjälper till att stötta den fortsatta utvecklingen av Keka.

Keka kan skapa filer för följande format:

 • 7Z
 • ZIP
 • TAR
 • GZIP
 • BZIP2
 • XZ
 • LZIP
 • DMG
 • ISO

och packa upp följande format:

 • 7Z
 • ZIP
 • RAR
 • TAR
 • GZIP
 • BZIP2
 • XZ
 • LZIP
 • DMG
 • ISO
 • LZMA
 • EXE
 • CAB
 • WIM
 • PAX
 • JAR
 • APK
 • APPX
 • CPGZ

What’s New in Keka

Version 1.1.7:

Fixed:
 • RAR extraction progress not being tracked
 • RAR extraction with incorrect password not finishing
Added:
 • Internet Access Policy (IAP) for Little Snitch
Updated:
 • Italian translation
 • German translation
Requirements for Keka
 • Intel, 64-bit processor
 • OS X 10.9 or later

Hemsidan

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This