Trots Qualcomms tal om att en uppgörelse skulle vara nära så kommer parterna att mötas i rätten den 14 april. Apple tillbakavisade alla spådda påståenden inför domaren som därmed satte ett rättegångsdatum.

Apple ich Qualcomm är indragna i en rättslig strid om licenser, patenträttigheter och avgifter som handlar im miljarder, dollar. Parterna har stämt varandra korsvis i flera länder och trots flera försök att nå en uppgörelse så är det uppenbart att någon sådan inte finns i sikte – trots Qualcomms uttalanden om att parterna skulle vara nära att skriva under ett nytt avtal.

Apple has accused Qualcomm of double-dipping on patent royalties, charging both when Apple licensed the patent portfolio and again when it sold cellular chipsets. Qualcomm, meanwhile, has maintained that its patents venture beyond chipsets and that its licensing approach has been valid. It has gone so far as to threaten to block iPhone X sales, although that’s purely symbolic now that the phone has been discontinued.

Engadget

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This