Trots Qualcomms tal om att en uppgörelse skulle vara nära så kommer parterna att mötas i rätten den 14 april. Apple tillbakavisade alla spådda påståenden inför domaren som därmed satte ett rättegångsdatum.

Apple ich Qualcomm är indragna i en rättslig strid om licenser, patenträttigheter och avgifter som handlar im miljarder, dollar. Parterna har stämt varandra korsvis i flera länder och trots flera försök att nå en uppgörelse så är det uppenbart att någon sådan inte finns i sikte – trots Qualcomms uttalanden om att parterna skulle vara nära att skriva under ett nytt avtal.

Apple has accused Qualcomm of double-dipping on patent royalties, charging both when Apple licensed the patent portfolio and again when it sold cellular chipsets. Qualcomm, meanwhile, has maintained that its patents venture beyond chipsets and that its licensing approach has been valid. It has gone so far as to threaten to block iPhone X sales, although that’s purely symbolic now that the phone has been discontinued.

Engadget

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This