The Guardian skriver att Paul Manafort, Donald Trumps före detta kampanjledare, hade hemliga möten med Julian Assange inne på Ecuadors ambassad 2013, 2015 och 2016. Tidningen uppger att uppgifterna kommer från källor som The Guardian har talat med.

Paul Manafort har åtalats för skattebrott och sitter förnärvarande fängslad. Paul Manafort har gjort en uppgörelse med den speciella utredaren Robert Mueller för att få ett sänkt straff.  En uppgörelse som Mueller nu vill riva upp sedan Paul Manafort uppges ha ljugit i förhör med FBI.

Nyckelperson

Paul Manafort var en av nyckelpersonerna runt Donald Trump inför presidentvalet. Han var Trumps kampanjledare och tidningen The Guardian skriver nu om hemliga möten med Wikileaks ledare Julian Assange, i London, inne på Ecuadors ambassad dit Assange flytt sedan han hotats av en rättegång i Sverige anklagad för sexuella övergrepp.

Wikileaks har också flera gånger anklagats för att ha samordnat sin publicering av e-post och dokument som stulits vid ett intrång i det demokratiska partiets datorsystem under presidentvalskampanjen 2016. Det finns uppgifter om möten mellan Trumps kampanjstab och Julian Assange inför publiceringen och New York Times och Washington Post har kunnat visa på brevväxling och kommunikation mellan företrädare för Donald Trumps kampanj och Wikileaks.

Förnekar

Nu hävdar alltså The Guardian att Paul Manafort och Julian Assange möttes inne på ambassaden, i hemlighet. Paul Manafort förnekar att han träffat Julian Assange via sina advokater.

In a statement, Manafort denied meeting Assange. He said: “I have never met Julian Assange or anyone connected to him. I have never been contacted by anyone connected to WikiLeaks, either directly or indirectly. I have never reached out to Assange or WikiLeaks on any matter.”

The Guardian

Även Wikileaks förnekar att några möten har högt rum men deras förnekanden har en helt annan ton och i flera inlägg på Twitter attackeras både tidningen och den journalist som skrivit texten. Wikileaks väljer att ge sig på en enskild journalist i sina förnekande.

Wikileaks har I en serie inlägg förnekat att några möten har ägt run och sedan fortsatt att attackera The Guardians skribent och flera av tidningens chefer.

Wikileaks meddelar också att Julian Assange instruerat sina advokat att stämma tidningen och för det ändamålet har en rättslig fond satts upp och Wikileaks ber nu om pengar.

Länkar

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This