A Nordic Skater is a very first film about this little known sport. It features Per Sollerman, a photographer who has been skating on frozen lakes and fjords for the past 10 years. During 6 captivating minutes, the viewer is transported to the region of Oslo to have a peek at a story of a man who uses every sense he has to travel on thin ice.

Per tells the story of how the little known sport of nordic skating came to play a big part in his life. “It is rooted deep in our bones that we need to be out in the nature,” he says.

Directed, shot and edited by Paulius Neverbickas.
Music by Luca Nioi.

Big thanks to Lundhags for believing in this project!
lundhags.se/en/

Find Per’s Nordic Skating Instagram profile and his personal website:
instagram.com/nordicskate/
persollerman.com/

Find more works of me in my website:
soultidesfilms.com/

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This