Twitter har stoppat och plockat bort 10 000 falska konton som i många fall utgett sig för att vara demokratiska väljare som uppmanar andra demokraterna för att inte gå och rösta i de amerikanska mellanårs-valen.

En bott (svengelska), boot, är ett automatiskt konto, styrt av script och de kan se ut som riktiga användare och även publicera inlägg som ser ut att komma från riktig användare. De nu stoppade kontona har haft fokus på de amerikanska valen till senaten och kongressen nu i november. Många av kontona har använts för att försöka förmå folk att inte rösta. Speciellt så har kontona fåtts att se ut som dekojratera som uppmanar andra demokrater att inte rösta.

While 10,000 is a tiny number compared to other account suspension efforts from the social network this year—Twitter purged more than 70 million fake accounts in May and June alone—the latest removal showed just how daunting the challenge of scrubbing disinformation from the sprawling and often anonymous social network is. No matter how many are swatted away, a new army of trolls seems to inevitably return.

Slate

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This