Ett till synes oskyldigt brev som innehåller ett dataspel startar en attack mot en tysk bank. Ett undersökningsteam får hjälp av en hackare för att försöka att spåra de skyldiga.

Det är starten på tv-serien Hackerville som producerats av den europeiska delen av HBO. Attacken spåras tillbaka till Rumänien och till Timisoara. Lisa Metz (Anna Schumacher), som är född i Timisoara och som pratar rumänska skickas till Rumänien för att försöka att utreda brottet och hitta de skyldiga. Hennes föräldrar flydde Rumänen och nu måste Lisa Metz konfrontera familjens förflutna samtidigt som hon jagar databrottslingar.

HBO Nordic – Hackerville

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This