Escape at Dannemora är den sanna historien om två fångar som får hjälp av en civilanställd att fly med Benicio Del Tors, Patricia Arquette och Paul Dano i de bärande rollerna. TV-serien som just nu går på HBO Nordic har regisserats av Ben Stiller.

Det är välspelat, välregisserat och en tv-serie som skiljer sig från de mer stereotypa fängelseskildringarna. Det här handlar inte om våldsamma uppgörelser, nykomlingen som måste försvara sig eller den ondske fängelsedirektören. Det handlar om en flykt, fångar som manipulerar, som utnyttjar och som hela tiden letar efter svagheter i fängelsesystemet.

Trion i de bärande rollerna ger trovärdighet inte bara åt historien, som ju faktiskt bygger på sanna händelser, utan också till rollerna i sig.

Escape at Dannemora – HBO Nordic

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This