Escape at Dannemora är den sanna historien om två fångar som får hjälp av en civilanställd att fly med Benicio Del Tors, Patricia Arquette och Paul Dano i de bärande rollerna. TV-serien som just nu går på HBO Nordic har regisserats av Ben Stiller.

Det är välspelat, välregisserat och en tv-serie som skiljer sig från de mer stereotypa fängelseskildringarna. Det här handlar inte om våldsamma uppgörelser, nykomlingen som måste försvara sig eller den ondske fängelsedirektören. Det handlar om en flykt, fångar som manipulerar, som utnyttjar och som hela tiden letar efter svagheter i fängelsesystemet.

Trion i de bärande rollerna ger trovärdighet inte bara åt historien, som ju faktiskt bygger på sanna händelser, utan också till rollerna i sig.

Escape at Dannemora – HBO Nordic

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This