En 23-åring bosatt i Utah, USA, har erkänt DDoS-attacker mot Sony, Steam och EA 2013 och 2014.

De nät, spelnät, som byggts av Sony, Steam och EA slogs ut helt eller delvis under attackerna.

Thompson pleaded guilty in federal court in San Diego on Thursday and was charged with causing damages to a protected computer, which carries a maximum penalty of 10 years prison, a fine of $250,000, as well as three years supervised release.Active since 2011, the DerpTrolling hacking group is believed to be operated by Thompson, who write malware used to launch the DDoS attacks against online services around the world.

However, the hacking group made headlines in late 2013 and early 2014 after disrupting online gaming servers owned by Sony, Riot Games, Microsoft, Nintendo, Valve, and Electronic Arts.

The Hacker News

Omskrivna

De här attackerna blev mycket uppmärksammade och omskrivna då spelare som köpt spel från Sony och från EA inte kunde spela på nätet då nätet slogs ut.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This