Technology architect Fadi Chehadé helped set up the infrastructure that makes the internet work — essential things like the domain name system and IP address standards. Today he’s focused on finding ways for society to benefit from technology. In a crisp conversation with Bryn Freedman, curator of the TED Institute, Chehadé discusses the ongoing war between the West and China over artificial intelligence, how tech companies can become stewards of the power they have to shape lives and economies and what everyday citizens can do to claim power on the internet.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This