Adults tend to think of kids as “future citizens” — their ideas and opinions will matter someday, just not today. But kids make up a quarter of the population, so shouldn’t they have a say in what the world they’ll inherit will look like? Urban planner Mara Mintzer shares what happened when she and her team asked kids to help design a park in Boulder, Colorado — and how it revealed an important blind spot in how we construct the built environment. “If we aren’t including children in our planning, who else aren’t we including?” Mintzer asks.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This