Nu är det dags igen – massor av samtal från bland annat Mali där du ringts upp och sedan bryts samtalet närmast direkt. Rådet – ring inte upp missade samtal utan att först kolla vem som ringt.

För det är precis det som är tanken – att du inte ska se dig för och sedan ringa ett svindyrt betalnummer i Mali. Det är därför uppringaren lägger på blixtsnabbt, för att du ska missa samtalet, får röda siffror i telefonlistan och sedan alltså missa var samtalet kommer ifrån och ringa upp.

Blockera

Så, ring inte upp ich blockera uppringaren. Då slipper du fler samtal, på sikt.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This