En av Facebooks högsta chefer, Sheryl Sandberg, beordrade en granskning av finansmannens George Soros finanser, avslöjar New York Times.

Tidigare så har både Mark Zuckerberg och Sheryl Sandbergs förenklat att de har köpet till att George Soros skulle ha attackerats i sociala medier och via tidningsartiklar i en kampanj som iscensatts av lobbyföretaget Definers Public Affairs. Anlitandet av det företaget har senare Facebooks avgående kommunikationschef Elliot Schrage tagit på sigh ansvaret för.

Ms. Sandberg, Facebook’s chief operating officer, asked for the information in an email to a senior executive in January that was forwarded to other senior communications and policy staff, the people said. The email came within days of a blistering speech Mr. Soros delivered that month at the World Economic Forum, attacking Facebook and Google as a “menace” to society and calling for the companies to be regulated.

New York Times

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This