En av Facebooks högsta chefer, Sheryl Sandberg, beordrade en granskning av finansmannens George Soros finanser, avslöjar New York Times.

Tidigare så har både Mark Zuckerberg och Sheryl Sandbergs förenklat att de har köpet till att George Soros skulle ha attackerats i sociala medier och via tidningsartiklar i en kampanj som iscensatts av lobbyföretaget Definers Public Affairs. Anlitandet av det företaget har senare Facebooks avgående kommunikationschef Elliot Schrage tagit på sigh ansvaret för.

Ms. Sandberg, Facebook’s chief operating officer, asked for the information in an email to a senior executive in January that was forwarded to other senior communications and policy staff, the people said. The email came within days of a blistering speech Mr. Soros delivered that month at the World Economic Forum, attacking Facebook and Google as a “menace” to society and calling for the companies to be regulated.

New York Times

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This