Säkerhetsforskaren Jose Rodriguez, har hittat en så kallad “bypass”, ett sätt att komma runt låset i en iPhone via FaceTimes nya gruppsamtalsfunktion. Säkerhetsbristen kräver dock att du har fysisk access till telefonen vilket gör att riskerna och exponeringen inte är kritisk.

Jose Rodriguez har upptäckt att du ringer upp en låst enhet och väljer att gå över till FaceTime så kan du lägga till en person till samtalet.

 

Säkerhetsbristen kräver att du har fysisk access till den aktuella telefonen och att du även kan ringa upp den med en annan iPhone. Utan att negligera säkerhetsbristen på minsta sätt så innebär det att riskerna med denna brist/bugg får anses vara mindre kritisk.

The Hacker News

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This