Ibland kan det ta en evinnerlig tid att tömma papperskorgen. Speciell om det är många filer, massor av foldrar – exempelvis en Time machine backup som ska kastas. Så här tömmer du papperskorgen med ditt Terminalprogram.

Det ska sägas direkt – detta är en metod med ett kommando som du bör se upp med, veta vad du gör och alltså använda med viss försiktighet.

Har du kastat filerna i papperskorgen så gör du så här:

Starta Terminalprogrammet – du hittar det i foldern Verktyg

Skriv:

sudo rm -R (mellanslag)

Observera att du ska lägga in ett mellanslag efter -R – tryck nu inte på retur utan hoppa över i papperskorgen och dra över det du vill kasta in i Terminalfönstret

Filerna kommer att listas och sedan kommer du att få ange ditt lösenord – det lösenord som du anger då du loggar in på din dator.

Klart!

Nu kommer filerna att raderas, direkt.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This