Har du suttit och tryckt på ikonerna i din bil, i CarPlay och hoppats att de ska börja att skaka så att du kan sortera dem i den ordning du vill ha dem? Följ Macken X tips så får du veta hur du ska göra.

Anslut din iPhone så att CarPlay startas sedan hoppar du in under inställningarna i din iPhone och vidare till Allmänt och sedan till CarPlay. Här hittar du din bil och din CarPlay-anslutning och här kan du sortera dina ikoner.

Nu kan du klicka, hålla inne och sortera dem precis som du gör med ikonerna i din iPhone.

Anledningen

Anledningen till att Apple valt att lägga inställningarna här är att CarPlay används i en lång rad olika enheter som ser lite olika ut och som fungerar lite olika. För att få ett enhetligt sätt så hanteras inställningarna för CarPlay i inställningarna för din iPhone, inte helt logiskt kan tyckas speciellt inte sedan Apple Watch har sin egen app för alla inställningar.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This