Har du suttit och tryckt på ikonerna i din bil, i CarPlay och hoppats att de ska börja att skaka så att du kan sortera dem i den ordning du vill ha dem? Följ Macken X tips så får du veta hur du ska göra.

Anslut din iPhone så att CarPlay startas sedan hoppar du in under inställningarna i din iPhone och vidare till Allmänt och sedan till CarPlay. Här hittar du din bil och din CarPlay-anslutning och här kan du sortera dina ikoner.

Nu kan du klicka, hålla inne och sortera dem precis som du gör med ikonerna i din iPhone.

Anledningen

Anledningen till att Apple valt att lägga inställningarna här är att CarPlay används i en lång rad olika enheter som ser lite olika ut och som fungerar lite olika. För att få ett enhetligt sätt så hanteras inställningarna för CarPlay i inställningarna för din iPhone, inte helt logiskt kan tyckas speciellt inte sedan Apple Watch har sin egen app för alla inställningar.