Så här får du vara ifred på kvällen

Så här får du vara ifred på kvällen

Är du uppkopplad jämt?
Handen på hjärtat?
Här är tricket som ser till att du får vara ifred för alla utom de närmaste.

Klockan 18.00 tystnar min telefon och min iPad. Efter det klockslaget så kommer bara mina närmaste, familjen och en utvald skara vänner igenom. Jag har ett eget effektivt filter som inte släpper igenom telefonsamtal och meddelanden. Ett filter som du också mycket enkelt kan slå på och aktivera – det är inbyggt i iOS.

Så här gör du

Börja med att skapa en VIP-lista med dina kontakter.

Gå igenom dina kontakter i din iPhone eller i din Mac och markera och lägg till dem i en grupp. Jag har gruppen Familj och vänner och i den gruppen finns – familj och vänner.

Nästa steg är att aktivera Stör Ej och ange när, mellan vilka tider du vill vara lite mer ifred.

Stör Ej hittar du under inställningarna i din iPhone. Ange tid och sedan vilken grupp som ska släppas igenom efter uppsatta tider.

Klart!

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This