Business Insider avslöjar nu att Qualcomm har anlitat samma PR-företag, Definers Public Affairs, som Facebook för att misskreditera Apple. Qualcomm och Apple är som bekant indragna i en juridisk tvist där det ligger flera miljarder i potten i form av licensavgifter och påstådda patentintrång.

Business Insider skriver nu att Qualcomm har anlitat Definers Public Affairs och precis som i fallet med Facebook så har avsikten varit att skriva och publicera inlägg och artiklar som misskrediterar Apple.

In one episode, I was approached by Definers’ west coast head, Tim Miller, late last year with a story idea about the legal battle between Qualcomm and Apple and fines that the iPhone giant was incurring related to the legal action. Miller also approached other Business Insider reporters with suggestions for stories involving both Apple and Qualcomm.

NBC news also reported on Thursday that a former Definers employee had identified Qualcomm as a Definers client.

Business Insider

Save America

Tim Miller i sammanhanget är en av ägarna och grundarna av Definers Public Affairs. Miller var tidigare kommunikationsansvarig i Jeb Bush stab, republikansk politiker och rot till den förre amerikanska presidenten George W. Bush. Tim Miller är också en av paneldeltagarna i den mycket populära amerikanska podden Save America som just nu även rullar som en tv-serie på Netflix.

Länkar

NBC News

recode.net

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This