icon128-2xÄnda sedan jag började med datorer så har jag skrivit en slags datordagbok. I början gjorde jag det för att lära mig mer, komma ihåg kommandon och skriva ned hur saker skulle göras.

I dag gör jag det digitalt. Jag skriver ned vad jag gör, kortfattat. Saker jag installerar, uppdateringar och annat. Det blir en minnesanteckning om vad jag gjorde senast och hur det har fungerat.

Day One

Sedan flera år tillbaka så använder jag Day One som finns för OS X och iOS. Det är ett snyggt, elegant och mycket smidigt program. Jag rekommenderar det varmt.

What’s New in Day One

Version 2.9.1:

  • Fixed login screen for Mojave dark mode
  • Fixed crash when trying to enter an encryption key on Mojave
  • Editor improvements
  • Dark Mode improvements
  • Sync reliability improvements
  • Performance improvements
Requirements for Day One
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.13 or later

Day One för OS X

Day One för iOS

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This