Holländsk polis hävdar att de har knäckt krypteringen för 258 000 brev som skickats via tjänsten ironChat.

IronChat är en tjänst som ska vara skyddas med det som kallas end-to-end kryptering vilket innebär att meddelanden ska vara skyddade från avsändaren till mottagaren. Tjänsten kan bara används i speciella telefoner, så kallade crypt phones, och det är telefoner som enligt polisen ofta används av kriminella.

Police in the Netherlands and the Public Prosecution Service have achieved a breakthrough in the interception and decryption of encrypted communication between criminals. Criminals thought they could safely communicate with so-called crypto phones which used the application Ironchat. Police experts in the east of the Netherlands have succeeded in gaining access to this communication. As a result, the police have been able to watch live the communication between criminals for some time.

Polisens pressmeddelande

Polisen har nu med hjälp av de dekreterade meddelandena kunnat slå till mot ett droglab, beslagtagit pengar och vapen

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This