Tre timmars jakt på Gengar och parallellt med det en jakt på Pinsir, båda med fokus på att hitta bättre ön de jag redan har och så naturligtvis – shiny.

Pinsir släpptes i större mängd strax innan det var dags för ett tretimmars event och en jakt på Gengar. Jag hann med att fånga drygt ett tiotal Pinsir, innan eventet, ingen shiny.

Gengar

Redan vid första raiden så landade den första Gengar shiny och det är alltid en lättnad att inkassera en shcny tidigt under ett event. Det blir inte samma hets som när du raider 26 gånger och får “din” shiny först på den absolut sista raiden (jag har varit med om det också). Dagens event blev också ett av de lugnare därför att Gengar inte riktigt är den där riktigt bra figuren för attacker och försvar. Gengar är helt okej men inte en Legendary.

Vi var tre som spelade ich tillsammans med andra spelare blev allt från 5 till 9 spelare. Ju fler ju snabbare gick raiden och det var också lätt att konstatera att catchrate var uppskruvad och jag var tacksam för det då spelet lider svårt av ett skalningsproblem som resulterar i att Pokémons som normalt står långt bort nu stor mycket långt bort. Jag har en ny iPhone XS Max och Gengar når knapp att nå med skruvade kast. Skillnaden är markant mot min andra telefon, en iPhone 6S där det inte är några som helst problem att nå och kasta på Gengar. Det samma gäller nyare Samsung och Sony-telefoner med högre upplösning. Det är samma problem med de enheterna.

Dagens skörd: en 100-procentig shiny, en 92 procentig shiny och ett par stycken Gengar på över 90 procent. Resten skickades vidare.

Pinsir

Pinsir-jakten fick skötas mellan raider och med med mitt Gotcha-armband. Jag fångade massor med Pinsir, flera riktigt bra men ingen shiny, trodde jag tills jag kollade längre ned i listan och där fanns en shiny Pinsir, blir 37 i nivå men ändå en shiny. Efter raiden sedan, på väg hem så fångade jag två Pinsir, shiny, väderboostade på även 2100 båda två.

Även det upptäckte jag en stund efter det att de faktiskt hade fångats.

Så – ett event som jag får vara mycket nöjd med. Lagom tempo, ingen hets, ingen stress och en tidig shiny.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This