Meltan är den Pok+emot som mystiskt dök upp efter en Community Day, överallt, under en halvtimme. Sedan försvann den igen innan den började att dyka upp i rapporter mellan professorerna i spelet. Så här fångar du Meltan i spelet.

Det finns två sätt att fånga en Meltan och verkligen få den att stanna kvar i Pokédex – antingen genom att klara av alla Special Researchuppgifterna i spelet eller med en Mystery Box men då krävs en Nintendo Switch.

Special Research

Special Research är nio uppgifter som du ska klara av innan du får chansen att fånga en Meltan.

Macken X: Så fångar du Meltan

 

Meltan

Mystery Box fungerar som Incense – boxen lockar fram Meltans under 30 minuter. Tänk nu på att inte göra något annat om du vill kunna fånga alla 10 Meltans som normalt dyker upp under halvtimmen. Är du ute och går så hoppa inte in i raider eller liknande, då kan du missa en Meltan.

Meltan är även rätt liten så det gäller att vara med och ha skarp blick.  När du väl får möjlighet att fånga Meltan så är det en Pokémon som står rätt nära och den är inte särskilt svår att fånga. Funderar nu npgonöver varför jag byter till blå/röda bollar hela tiden så är det inte för att öka möjligheterna att fånga Meltan utan det är för att jag spelar med ett Gotcha-armband som ju som bekant bara använder röda bollar. Jag sparar mina röda bollar helt enkelt och använder blå eller gula bollar vare sug det behövs eller inte.

Ut och jag nu!

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This