Vartefter Niantic nu rullar ut Adventure Sync så börjar vi får ett lite bättre grepp om hur denna nya funktion fungerar, vad den ger i belöning och när räknesnurra startas om.

Adventure Sync är en funktion att synkronisera dina steg, det går och hur mycket du rör dig med Hälsoappen i iOS, HealthKit och med Google Fit, Androids motsvarighet.

Det har spekulerats att funktionen skulle fungera även med FitBit och med smarta klockor men även om det finns kod som indikerar det så finns det ingen färdig fungerande och bekräftad funktion. Däremot visar det sig att Samsung Health tycks fungera med Adventure Sync. I alla att döma av rapporter från spelare som hävdar att de kunnat tillgodoräkna sug steg och motiv som samlats in i Samsungs app.

Belöningar

Du får bollar och Stardust som belöning – 500 Stardust för 25 kilometer och 1500 Stardust för 50 kilometer. Initialt så troddes det att spelare också skulle få Golden Razzberry. Detta utifrån den siluett och grafik som används i spelet. Så tycks inte vara fallet så ”no Golden Razzberry for you”.

Rullas ut

Adventure Sync rullas ut stegvis och i skrivande stund (måndag kväll) så har nivå 5 just aktiverats – dvs Adventure Sync har släppts för spelare som nått nivå 5 eller högre. Därmed är funktionen helt utrullad.

Det visar sig också att batterispar-funktionen, att skörden blir svart för att spara batteri, när du vänder upp och med på din telefon leder till att bakgrundsfunktionen inte fungerar. Det betyder att antingen så får du spara batteri eller så får du räkna steg när du är ute och rör på dig.

Vid sienna av den här information så kan också konstateras att med Adventure Sync aktiverat så ser det också ut som att spelet kraschar långt oftare än tidigare. Sannolikt en bugg i funktionen.

The Silph Road