Cyndaquil i fokus under Community Day, kort efter det att Halloween-eventet just har avslutats där Niantic dessutom passade på att fylla den påhittade världen med Pinsir, parallellt då med Gengar Day. Jo, det var så sant, nu finns det Cubone och Ponyta överallt också.

Det har börjat att gå inflation i alla påhitt, arrangemang, dagar och events i spelet nu. Vanliga Pokémons har plötsligt blivit svårfångade därför att det hela tiden är någon eller några andra Pokémons som fyller spelet.

 • Community Day
 • Högtidsevent, Halloween nu senast
 • Raidboss-event, Gengar nu senast
 • Ägg från kompisar kan ge vissa Pokémons, 7.5 kilometers ägg
 • Shiny Pokémons
 • Nidoqeen-day
 • EX Raider
 • Alolan-versioner
 • Regionala byter plats med varandra
 • Field Research
 • Special Research

Hela tiden

Jag har absolut inget emot att det körs olika teman i spelet, att vissa Pokémon kan vara lite mer vanligt förekommande under en period men hela tiden?

Utan att låta alltför gnällig så är det också så att för Niantic bestämmer sig för att sätta en viss Pokémon i fokus så finns den plötsligt överallt. Nu ikväll (måndag) så kom beskedet att Ponyta och Cubone kommer att vara vanligare ett tag framöver. Utan att lämna sängen (jag skriver ofta i sängen) så har jag fångat två Cubone och två Ponyta på fem minuter – utan att röra mig ur fläcken!

Det är samma sak med alla dessa Pikachu med olika mössor. Du har oftast fångat 5-10 stycken innan du har hunnit till bilen. Återigen, det är inte gnäll utan mer en beklagan (nära gnäll) över att Niantic hela tiden kastar ur sig nya saker i en app som fortfarande är ganska buggig. GPS-funktionen har just nu en del i övrigt att önska, spelet “fryser” fortfarande på GO i raider, det rapporteras rätt frekvent om problem med GO Plus/Gotcha (där fångade jag min tredje Ponyta) och andra buggar. Krascherna är rätt frekventa för många användare och de tycks vara relaterade till Adventure Sync. Spelet har också problem med senare modeller av telefoner med hög upplösning, ett skalningsproblem.

Buggar

Mitt intryck är att det lanseras nya funktioner, nya Pokémons, events och olika dagar i en takt som inte står i paritet med alla buggarna och de problem som de nya funktionerna faktiskt orsakar (där fångade jag min tredje Cubone). Varför inte hålla igen lite på alla events, inte låta dem komma så tätt (där kom min fjärde Ponyta)?

Det skapar lite mer förväntan, gör det lite mer exklusivt och sist men inte minst – sluta att köra EX Raider på vardagar nm’r de flesta jobbar.

Mackens Fråga: Vad har du för hörlurar?
Share This