Google hotas av det tredje stora bötesstraffet för att ha missbrukat sin dominerande ställning på marknaden. Den här gången gäller det annonstjänsten Adsense.

2017 straffades Google med 2.4 miljarder Euro i böter för att ha favoriserat egna tjänster och funktioner i sina sökresultat. I somras kom nya böter för att sökjätten tvingat på tillverkare sina egna appar i det mobila operativsystemet Android. Den gången bötfälldes Google med 4.3 miljarder dollar.

Nu handlar det om Adsense, Googles annonstjänst och funktion. Google har överklagat de två tidigare domarna och förnekar också EUs anklagelser vad gäller Adsense.

LISBON (Reuters) – EU regulators are close to wrapping up their third case against Alphabet (GOOGL.O) unit Google involving its AdSense advertising service, Europe’s antitrust chief said on Wednesday, suggesting the company may soon be hit with another hefty fine.

The comments by European Competition Commissioner Margrethe Vestager come four months after she levied a record 4.34 billion euro ($5 billion) fine against Google for using its popular Android mobile operating system to block rivals.

That followed a 2.4 billion euro fine imposed on the company last year after it thwarted rivals of shopping comparison websites.

Reuters

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This