Google hotas av det tredje stora bötesstraffet för att ha missbrukat sin dominerande ställning på marknaden. Den här gången gäller det annonstjänsten Adsense.

2017 straffades Google med 2.4 miljarder Euro i böter för att ha favoriserat egna tjänster och funktioner i sina sökresultat. I somras kom nya böter för att sökjätten tvingat på tillverkare sina egna appar i det mobila operativsystemet Android. Den gången bötfälldes Google med 4.3 miljarder dollar.

Nu handlar det om Adsense, Googles annonstjänst och funktion. Google har överklagat de två tidigare domarna och förnekar också EUs anklagelser vad gäller Adsense.

LISBON (Reuters) – EU regulators are close to wrapping up their third case against Alphabet (GOOGL.O) unit Google involving its AdSense advertising service, Europe’s antitrust chief said on Wednesday, suggesting the company may soon be hit with another hefty fine.

The comments by European Competition Commissioner Margrethe Vestager come four months after she levied a record 4.34 billion euro ($5 billion) fine against Google for using its popular Android mobile operating system to block rivals.

That followed a 2.4 billion euro fine imposed on the company last year after it thwarted rivals of shopping comparison websites.

Reuters

Mackens Fråga: Vad har du för hörlurar?
Share This