Gårdagens redovisning av Apple kvartalsrapport är den sista där antalet sålda iPad, iPhone och Mac-datorer kommer att redovisas. I fortsättningen så kommer Apple bara att presentera sitt resultat och siffror knutna till det.

Anledningen är att Apple anser att antalet sålda produkter av en viss typ inte säger något om hur ett bolag utvecklas. Flera analytiker håller inte med men Apple kommer nu att baka samman all hårdvara som en enda redovisning, ungefär som Apple gör idag när det gäller mindre enheter, Apple Watch, AirPod och andra produkter. De redovisas under “Other”.

The decision to stop disclosing unit sales is because that figure is “not representative of underlying strength of our business,” Maestri said. “A unit of sale is less relevant today than it was in our past,” he says, adding that unit sales increase are still a clear part of Apple’s goals.

The Verge

Tilläggas kan att Apple konkurrenter inte heller redovisar antalet sålda produkter.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This