New York Times fortsätter att granska alla Donald Trumps uttalanden, svar på journalisternas frågor och alla hans tal. Hittills så finns det inte ett enda tal, av alla de som Trump håller inför mellanårsvalen nu på tisdag där han inte ljugit ett flertal gånger.

Det senaste granskade talet, ett tal som Trump höll inför en publik i Georgia och Tennessee, innehöll femton uppenbara felaktigheter. Direkta lögner, felaktiga citat och felaktiga påståenden. 

New York Times

Påståenden

I trumps tal finns påståenden om att under hans period i Vita Huset så har det skapats mer jobb än någonsin. Fakta säger att det skapades fler jobb under Barack Obama. Trump ljuger om när han var med i Oprah Winfreys tv-show, han ljuger om han påstår att den karavan som är på väg mot USAs södra gröns innehåller terrorister från mellanöstern trots att det tydligt framgår av tv-reportagen att det handlar om fattiga människor, de flesta kvinnor och barn. Trump påstår även att bygget av muren längs den södra gränsen har påbörjats vilket inte stämmer. Det är runt dussinet av felaktigheter och lögner i varje tal som Trump håller.

Fact-Checking Trump’s Montana Rally

Imorgon, tisdag så går USA till val och det finns uppgifter som tyder på ett ovanligt högt valdeltagande. I 17 av elstaterna så har det slagits rekord i antal förtidsröster. Ett högt valdeltagande har i alla fall tidigare, historiskt, har ansetts gynna demokraterna i ett val som samlar långt färre röstberättigade än presidentvalet. Mellanårsvalet senaste gången samlade 36.4 procent av de röstberättigade. I det senaste presidentvalet så röstade 58 procent av de röstberättigade. Opinionsundersökningarna pekar mot att Demokraterna kommer att lyckas att ta tillbaka representanthuset. När det gäller senaten så är läget lite mera osäkert. Där ser det ut som att republikanerna kan behålla sin majoritet.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This