Måndagen kunde ha börjat bättre. Medan jag sitter och uppdaterar hemsidor, nätbutiker och webblösningar så lyckas jag låsa mig själv ute från min egen webbplats. Jag har absolut ingen annan att skylla på eftersom jag själv har designat säkerhetslösningen och sett till att webbplatsen har en del larm, övervakningar och system som stänger ned den i händelse av tecken till försök till intrång.

Listigt eller hur?

Jo tack, jag vet ”den som gräver en grop för andra ….” och så vidare.

Så nu satt jag där med en webbplats som skrattade mig rätt i ansiktet med en information som förkunnade att jag inte fick komma in. Nu är lösningen inte designad så att det inte finns minsta möjlighet att ta sig runt säkerhetslösningarna för den som har tillgång till vissa delar av systemet. Det vill säga jag och några få andra.

Hacka

Jag hade kunnat ta mig in eftersom jag redan var inne men nu tänkte jag inte göra det enkelt för mig. Nu skulle min egen lösning testas, av mig.  Ganska snabbt kunde jag konstatera att antingen är jag en rätt kass hackare eller så var säkerheten rätt god.  Jag misslyckades gång på gång, provade en ny väg tills jag och mitt IP-nummer var nedstängt för alltid. Jag var fast i en digital återvändsgränd och fick ge upp.

Jag använde bakvägen och huvudnyckeln, låste upp och kunde konstatera att spärrlistan var rätt omfattande. För att överhuvudtaget kunna jobba så var jag tvungen att städa ordentligt.

Det är måndag.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This