Ta snart vilken diskussionstråd som helst som startar med att någon vill ha råd om hur du ska rädda en vattendränkt elektronisk pryl så kommer rådet – lägg prylen i ris.

Även om din pryl startar efter ett par dagar, inpackad i ris, så är det inte riset som är räddaren. Vattnet har torkat upp och du har haft tur då det vattnet lämnat efter sig, korrosion, inte har skadat elektroniken.

Tops, speciell alkohol och/eller destillerat vatten är det proffsen använder för att försöka att rädda vattenskadad elektronik. Det du som användare kan göra är att omedelbart slå av din iPhone eller vad det nu kan vara som landat i vatten. Ström och vatten är som bekant inget bra kombination.

Riset då?

Koka det och ät det – då gör det störst nytta.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This