Analytikern Ming-Chi Kom tror på minskad försäljning av iPhone XR och skär ned sina prognoser. Hans analys backas upp av flera andra prognoser och beräkningar och Apples aktie faller nu på New York-börsen.

Enligt Ming-Chi Kom så handlar det om minskad försäljning på runt 30 procent. Till grund för bedömningen ligger bland annat risken för att handelskrig med Kina vilket skulle göra iPhone och en rad andra elektronikprodukter dyrare för amerikanska konsumenter. Kuo tror inte på minskad försäljning under julhandeln utan minskningen är utslagen på helår, i ett lite längre perspektiv.

iPhone X

Kom gick ut med liknande uppgifter, minskad försäljning, gällande iPhone X i början av 2018 ich den gången hade analytiker fel. Dock ska understrykas att den gången fanns inte ett handelskrig med Kina med i bilden.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This