Analytikern Ming-Chi Kom tror på minskad försäljning av iPhone XR och skär ned sina prognoser. Hans analys backas upp av flera andra prognoser och beräkningar och Apples aktie faller nu på New York-börsen.

Enligt Ming-Chi Kom så handlar det om minskad försäljning på runt 30 procent. Till grund för bedömningen ligger bland annat risken för att handelskrig med Kina vilket skulle göra iPhone och en rad andra elektronikprodukter dyrare för amerikanska konsumenter. Kuo tror inte på minskad försäljning under julhandeln utan minskningen är utslagen på helår, i ett lite längre perspektiv.

iPhone X

Kom gick ut med liknande uppgifter, minskad försäljning, gällande iPhone X i början av 2018 ich den gången hade analytiker fel. Dock ska understrykas att den gången fanns inte ett handelskrig med Kina med i bilden.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This